Search

Bebek ve Çocuklar için Doğru Yastık Seçimi l Yataş Bedding

Uyku hem çocukların hem de bebeklerin gelişimi için bir hayli önemli. Beynin erken gelişim safhaları için öncül etkinlik olan uyku hem fiziksel hem de zihinsel gelişim için elzemdir. Hal böyle olunca uyku esnasında kullanılan ekipmanların da önemi artar. Yatak ve yastık seçimi doğru yapıldığı takdirde bebekler deliksiz uyur ve fiziksel gelişim aşamaları desteklenir. Bebeğinizin hassas başını koyduğu bebek yastığı ise titizlik gerektiren konuların başında yer alıyor. Uzmanlar çocuk yastığı kullanımını 1 yaşından önce önermezken güvenli kullanım için 2 yaşının beklenmesi gerektiğini belirtir. Uzman doktorunuz ile görüşerek bebeğiniz için en doğru zamanda bebek uyku yastığı yastık seçimi yapmalısınız.

Bebek Yastığı Ne Zaman Kullanılır?

Her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır. Bu nedenden ötürü bebeğiniz için en doğru zamanı mutlaka doktorunuzla konuşarak belirlemelisiniz. Uzmanlar genellikle 1 yaşından önce bebeklere yastık kullanımını önermez. Bebeklerde yastık kullanımı için en doğru zaman genellikle 2-8 yaş aralığıdır. "Yeni doğan bebek yastığı nasıl olmalı?" diye düşünüyorsanız yeni doğan bebeğinize yastık vermemeniz gerekir. Uzmanlar henüz yeni doğmuş bebeklerin başlarını rahatlıkla kontrol edemediklerinden dolayı bebek yastığı kullanmalarının doğru olmadığını belirtir. Yeni doğan bebekler için yastıktan ziyade yeni doğan yataklarını inceleyebilirsiniz. Yeni doğan yataklarında baş bölgesi reflüyü engellemek adına daha yüksek tasarlanır ve bebekleri doğru pozisyonda tutmak adına karın bandı da bulunur. İlerleyen dönemde ise bebeğinizin gelişim aşamalarına göre çocuk yastığı satın alabilirsiniz. Bu doğrultuda doktorunuzla birlikte hareket etmeniz gerekir. Bebek yastığı kullanmak için bebeğiniz başını tek başına kontrol edebilmelidir. Bebeğiniz yastık ihtiyacı duyduğu zaman örtüleri veya oyuncakları başının altına koyabilir. Bu durum da bebeğinizin yastık kullanmaya hazır olduğuna dair bir işarettir. Bebeğin baş ve boyun bölgesi desteklenmeden uyuyamıyor veya uyku pozisyonu nedeniyle geceleri uyanıyorsa bebek yastığı seçeneklerini deneyebilirsiniz.

Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Bebek yastığı seçimi yaşını dolduran miniklerin mışıl mışıl uykuya dalmaları için çok önemlidir.

Bebeğinize bebek yastığı seçerken kalın ve sert bir yastık yerine daha ince ve yumuşak bir model tercih edebilirsiniz. Ortopedik bebek yastığı bebeğiniz için ideal seçeneklerden birisi. Bebek anatomisine uygun olarak üretilen bebek yastığı bebeğinizin sağlıklı gelişim aşamalarını da destekler.

Bir diğer önemli konu bebek yastığının aynı zamanda yıkanabilir olması gerektiğidir. Çünkü bebekler uykularında terler, ağlayabilir, diş çıkarma döneminde salya salgılayabilir. Bu durumda ise yastıklar sıklıkla kirlenir ve yıkanması gerekir.

Bebek yastığı seçimi yaparken doğal malzemelerden üretilmiş modellere yönelmeniz gerekir. Bebeğinizin hassas cildini tahriş etmeyen, herhangi bir irritasyona sebep olmayan malzemelerden üretilmiş yastıkları tercih etmelisiniz.

Bebekler için özel olarak üretilen çocuk yastığı modelleri arasında antibakteriyel özellik taşıyanları değerlendirmelisiniz. Alerjik reaksiyon göstermeye yatkın olan bebeğiniz için bakteri üretmeyen yastık seçimi bir hayli önemlidir. Henüz tam olarak oturamayan bebeklerde bebek reflüsü görülme olasılığı bulunur. Bebek reflüsü sorunu yaşayan bebekler doktorlarına da danışılarak bebek reflü yastığı kullanabilir. Yataş Bedding bebek reflü yastıkları özellikle ilk altı ayda görülen reflü sorununun önüne geçebilmek için özel bir eğimle tasarlanır. Uyku sırasında bebeğinizin başını biraz daha yukarıda tutarak mide asidinin yemek borusuna kaçmasını engelleyen reflü yastıklarını da ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin Huzurlu Uykularının Anahtarı: Yataş Bedding Bebek Yastıkları

Bebekleriniz için en doğru ürünleri sunan Yataş Bedding, çocuk yastığı kategorisinde de beğenilen yastıklarını sizlere sunar. Zengin bebek yastığı modelleri bebeğinizin ihtiyaçlarını giderirken huzurlu bir uyku deneyimi sağlar. Biricik bebeğiniz için hem sağlıklı hem de konforlu seçenekler sunan Yataş Bedding koleksiyonunda bebek yastığı ölçüleri yaş grubuna uygun olarak hazırlanır. İçerisindeki süt lifleri ile terlemeyi dengeleyen, yumuşak dokuya sahip bebek yastıklarından bebek reflüsü şikayetini gidermeye yönelik üretilen eğimli bebek yastıkları da ürün yelpazesinde yer alır. Ebeveynlerin güvenle kullanabilecekleri bebek yastığı modelleri miniklerin anatomisine uygun olarak üretilir. Hızla gelişen çocukların sağlıklı gelişim aşamalarını destekleyen bebek yastıkları ile bebekler huzurla uyur. Omurga ve sırt sağlığını da destekleyen çocuk yastığı seçenekleri ebeveynlerin kalbini fethederken çocukların uyku deneyimlerini iyileştirir. Siz de Yataş Bedding güvencesiyle tanışabilir ve birbirinden güzel bebek yastıkları arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
PAYLAŞ

Bebek ve Çocuklar İçin Doğru Yastık Seçimi

Yataş Bedding olarak özel olarak hazırlanan bebek ve çocuklar için doğru yastık seçimi adlı içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.
Yataş Bedding olarak özel olarak hazırlanan bebek ve çocuklar için doğru yastık seçimi adlı içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.
Daha Fazla Göster